З-за кордону за добу повернулися майже 31 тис. українців: ситуація у пунктах пропуску

кордон прикордонник

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, передає «Еспресо.Захід». 

Відомо, що з України минулої доби виїхали понад 37 тисяч осіб. Зокреа, 23 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. Тоді як до України вчора в’їхали 34 тисячі осіб, майже 31 тисяча з них – українці.

Митники розповідають, що 8 вересня на пунктах пропуску було оформлено 90 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 28 осіб – 11 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 17 осіб затримані поза пунктами пропуску. Крім того, ще 3-х чоловіків не пропустили через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів.

«Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 1 «інваліда» та 2-х осіб «непридатних до військової служби». Усі особи були передані співробітникам Нацполіції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України», – додають у повідомленні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>