ЗСУ почали контрнаступ ще на одному напрямку

Збройні сили України вдало ведуть контрнаступ на заході Херсонської області та закріпилися на території за річкою Сіверський Донець на Донеччині

Про це йдеться у щоденному зведенні Інституту вивчення війни.

Американські аналітики зазначають, що контрнаступ помітно розвивається на Півдні та Сході України. ЗСУ просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпилися на території за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Експерти припускають, що швидкість контрнаступу різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян постачання, знищити їхні командні пункти та послабити моральний дух.

«Росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій та ​​здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та українські війська, що наступають. Українські сили досягли значного прогресу, щоб почати викликати більш реалістичні коментарі з боку російських військових пропагандистів, які до сьогоднішнього дня прислухалися до оптимістичної риторики кремля», — дійшли висновку в ISW.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>