В ГУР оцінили, скільки крилатих ракет залишилося у Росії

Ракети на борту крейсера "Москва"

Про це Скібіцький розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, у РФ залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

«За нашими підрахунками, в них залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни. Особливо складна в них ситуація з «Іскандерами». Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше. Складна ситуація з тими ж «Калібрами», це досить ефективна ракета, але їхня кількість не така велика. Через те вони використовують ці X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються», — сказав Скібіцький.

За його словами, резерви деяких видів ракет у росіян вже вичерпані.

«Високоточна зброя в них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж «Іскандерами». Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують «Ураган», «Смерч» – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанцій, на 70-80, максимум до 100 км», — зазначив Скібіцький.

Він додав, що гіперзвукових ракет «Кинджал», про використання яких проти України раніше заявили у РФ, в окупантів було одразу небагато, оскільки вони ще не пішли в масове виробництво.

«Їх мало, 30-40 штук. Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. В тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння», — пояснив Скібіцький.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>