Указом про збільшення армії Росії Путін намагається уникнути загальної мобілізації

путін путлер

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові, ймовірно, хочуть відшкодувати збитки від вторгнення в Україну та зібрати сили для продовження своєї «операції» в Україні.

«Оголошення щодо відносно скромної (проте, ймовірно, все ще недосяжної) цілі збільшення кінцевої сили переконливо свідчить про те, що Путін як і раніше рішуче налаштований уникнути повної мобілізації», — йдеться у повідомленні.

Експерти вважають, що кремль навряд чи сформує достатні сили для досягнення кінцевої чисельності понад 1 150 000 солдатів, як це передбачено указом.

«Росія зіштовхнеться з проблемами на шляху швидкого додавання великої кількості нових солдатів. Навчальні спроможності Росії, імовірно, знизилися з 24 лютого, оскільки кремль скерував навчальні підрозділи для участі у бойових діях. І ці навчальні підрозділи, як повідомлялося, зазнали втрат», — йдеться у звіті Інституту.

Проте, на думку аналітиків, РФ може використати осінній призов у жовтні 2022 року, аби залучити близько 130 тисяч осіб на заміну втратам.

Крім того, кремль може використати додаткову кінцеву силу, щоб офіційно включити до російської армії сили «Л/ДНР» або нові російські добровольчі підрозділи, які формально не є частиною російської армії.

«Збільшення бойової потуги Росії у всякому разі буде не дуже великим», — вважають в Інституті вивчення війни.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>