Сума вкладів українців у банках майже 1 трилліон млрд грн

Станом на 1 серпня загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 935,5 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок серпня вклади у національній валюті становлять 580,4 млрд грн, в іноземній валюті – 355,1 млрд грн.

Частка ФОП у структурі вкладників становить 2,9%, а сума їх вкладів на 1 серпня склала 90 млрд грн (9,6% від загальної суми вкладів).

Наголошується, що на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після скасування чи припинення його дії на вклади фізичних осіб у банках-учасниках Фонду поширюються 100% гарантії. Після завершення тримісячного терміну з дня скасування чи припинення дії воєнного стану максимальна сума гарантованого відшкодування для вкладників банків України становитиме 600 тис. грн.

Станом на 1 серпня 2022 року в реєстрі учасників Фонду гарантування нараховувалося 68 банків.

Нагадаємо, уряд невдозві конфіскує українські активи російських Сбербанку росії та Промінвестбанку. Проєкт рішення про передачу всіх вилучених активів різним кінцевим отримувачам буде представлений Мінекономіки на найближчому засіданні уряду.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>