ЗСУ за час війни розгромили 20% всіх з’єднань російської армії

танк окупантів

Про це в ефірі Еспресо сказав експерт Defense Express Іван Киричевський.

«На наше щастя, у зведеннях про бої не фігурує елітна 1-ша танкова армія, яка була націлена на те, щоб взяти Київ за три дні і загрожувати країнам НАТО. Виходить, що ЗСУ можуть записати в актив розгром з’єднання, якого боялось НАТО. Що стосується розгрому інших з’єднань — росіяни проводили фокус: коли в перші тижні боїв та чи інша бригада отримувала катастрофічні втрати у техніці і живій силі, вони їх відводили і насичували маргіналами з різних регіонів Росії»,  — зазначив він.

Експерт додав, що з формальної точки зору, вони зберегли бригаду, але боєздатність не та.

«Як яскравий приклад, 200-та мотострілецька бригада, яка стояла біля Фінляндії, потім намагалась взяти Харків і отримала розгром. Тепер батальйонно-тактичні групи зі складу бригади, формально існуючі на папері, намагаються здобути якісь бойові успіхи на Сході України», — сказав Киричевський.

Він наголосив, що їхня якість і успішність упала, то результату бойового від такого з’єднання немає.

«Також по іншим частинам можна пройтися і проаналізувати, що вони були не ті, які на  початку війни. Є попередні підрахунки, що з того угруповання військ, яке зайшло в Україну 24 лютого, в живих залишилось приблизно 20 тис. російських військових. Це  попередня цифра, яка вимагає уточнення. Це все слугує підтвердженням тих слів, що ЗСУ розгромили 20% всіх з’єднань армії РФ», — підсумував експерт.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>