Російські окупанти почали промислову мобілізацію для продовження війни в Україні

Російські окупанти почали промислову мобілізацію для продовження війни в Україні – розвідка

У Росії розпочали втілення прихованих заходів так званої “промислової мобілізації” компаній та підприємств оборонного сектору.
За повідомленням ГУР Міноборони у компанії “ростех” з початку серпня ввели заборону на відпустки для всього керівного складу та значної частини робочого персоналу. В деяких компаніях, які входять до складу “ростех’, “перенесення відпусток на невизначений термін” стосується 100% працівників.

Також, наголошують у розвідці, воєнно-промислова комісія Росії (голова комісії – президент Володимир Путін) готує зміни до програми державного оборонного замовлення на 2022 рік. Вони передбачають збільшення витрат на 600-700 мільярдів рублів. Затвердження змін очікується на початку вересня.

Мета прихованої “промислової мобілізації” – забезпечення ведення бойових дій на території України. При цьому вже найближчим часом очікується введення аналогічних заходів на інших оборонних підприємствах рф, додають у ГУР.

“Кампанія з відміни відпусток також пов’язана із заходами встановлення повного контролю над пересуванням персоналу оборонних підприємств. Передусім – керівного складу, на тлі останніх гучних справ зі звинувачення у державній зраді окремих представників наукових кіл рф”, – підсумували у відомстві.

За даними української розвідки, наразі до складу державної компанії “ростех” входить понад 800 компаній та підприємств різних галузей виробництва. Портфель корпорації містить до 40% всього об’єму державного оборонного замовлення та пріоритетні цивільні програми.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>