Курт Волкер: Україна має воювати за повернення Криму, лишати його в окупації надто небезпечно

Колишній спеціальний представник Держдепу США Курт Волкер вважає, що Україна повинна відвоювати всі окуповані Росією території, включно з Кримом.

Про це він заявив в інтерв’ю «Європейській правді».

«5 років тому можна було розмірковувати, і я сам це тоді робив. Тоді була думка, що Донбас не потрібен Росії, а тому його можна повернути швидше, а повернення Криму забере більше часу. Але тепер – війна розбила всі ці міркування. Зараз на кону все.  У Путіна без цього не зникне імперський апетит. Тому зараз надто ризиковано лишати навіть Крим у руках в Росії», — сказав Волкер.

Він нагадав слова президента РФ, який сказав, що війна не закінчиться до захоплення України, доки не буде так званої «денацифікації та демілітаризації» України.

«А всього 2 тижні тому Лавров повторив ці слова. Це – позиція Росії. І коли вам протистоїть такий ворог – місця для компромісу немає. Україна ж не може погодитися з тим, що її захопить Росія? А отже, ви маєте воювати за повернення своїх територій. І домогтися того, щоби Путін та Росія сприйняли, що їм доведеться жити у межах своїх кордонів», — сказав Волкер.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>