Російські РСЗВ “Ураган” намагаються протистояти гаубицям М777 ЗСУ

Росія намагається використовувати реактивну артилерію для протидії гаубицям М777 військових України.

Українські артилеристи та волонтери повідомляють, що росіяни використовують «Ураган» проти гаубиць американського виробництва.

Причіпна гаубиця М777 зі стволом калібру 155 міліметрів і завдовжки 39 калібри має дальність 24 кілометрів звичайними снарядами.

Своєю чергою реактивна система залпового вогню калібру 220 мм БМ-27 «Ураган» має дальність ураження 35 кілометрів.

Нещодавно українські журналісти відвідали позицію з гаубицями М777 у Харківській області.

Після початку роботи українського артилерійського розрахунку на позицію з М777 почали прилітати касетні ракети від РСЗВ «Ураган».

Відстрелена російська касета від РСЗВ "Ураган" у районі позиції з М777 на Харківщині. Літо 2022. Україна. Кадр з відео ТСН

«За день по цій позиції росіяни били тричі. І журналісти, і захисники України залишилися цілими та неушкодженими», – розповів український журналіст з позиції М777.

Також український волонтер Роман Донік розповів, що гаубиці М777 пріоритетна ціль для російських військових.

«За ними полюють. Якщо після залпу знаходять орланами, то вже за 2 хвилини пакет Ураганів касетний летить туди. Цілі дивізіони Ураганів полюють», – розповів волонтер.

БМ-27 "Ураган" окупаційних сил Росії на території України. Червень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Реактивна система залпового вогню «Ураган» призначена для ураження живої сили, легкоброньованої та броньованої техніки мотопіхотних та танкових підрозділів противника в місцях зосередження та на марші, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку та об’єктів військово-промислової інфраструктури, дистанційної установки протитанкових мінних полів у зоні бойових дій на віддаленні від 10 до 35 км.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>