Обстріл ЗАЕС свідчить про реальний ризик ядерної катастрофи, – МАГАТЕ

ЗАЕС окупанти

Про це пише Reuters.

«Я надзвичайно стурбований вчорашнім обстрілом найбільшої в Європі атомної електростанції. ВІн підкреслює цілком реальний ризик ядерної катастрофи, яка може загрожувати громадському здоров’ю та навколишньому середовищу в Україні та за її межами»,- сказав у заяві генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі.

Гроссі, який очолює ядерний контроль ООН, закликав усі сторони війни в Україні проявляти «максимальну стриманість» навколо АЕС.

  • 5 серпня, приблизно о 14.30 російські військові тричі обстрілювали Запорізьку АЕС. Вони поцілили у високовольтну лінію зв’язку. На одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулись дизель-генератори. Наразі цей блок розвантажено та відключено від енергомережі.
  • Ввечері 5 серпня на території Запорізької АЕС зафіксували ще три удари. «Прилетіло» біля енергоблоку з ядерним реактором, є ризик розпилення радіоактивних речовин.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>