РФ перекидає підрозділи до кордону з Україною, щоб відволікти ЗСУ на Чернігівщині та Сумщині

окупанти танк

Про це повідомив Стратком ЗСУ в телеграмі.

На станції Клімово та Суземка Брянської області прибувають ешелони танків Т-80 із 239 ЦЗМР (богучар) 20А Східного військового округу, а до Суджі та Льгова-Київського Курської області їдуть ешелони 144 мотострілкової дивізії з танками 18-ї мотострілкової дивізії 11 АК Балтійського фронту.

«Кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з Сумською та Чернігівською областю недостатньо для відкриття, скажімо так, другого фронту. Але цей склад може бути перекинутий з метою активізації дії на кордоні, які відволікають увагу ЗСУ», — наголосили у відомстві.

У ЗСУ додали, що зараз росіянам бракує ресурсів для відкриття другого фронту. Однак постійною демонстрацією загрози наступу вони можуть сковувати українську армію, щоб зменшити її контрнаступальний потенціал.

«Окремо хотілося б відзначити, що з цією метою використовуватиметься ресурс не стільки «рідних» підрозділів Брянської та Курської областей, а збірна солянка з Єльні, Богучар та Советська», — зауважили у Страткомі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>