Червоний Хрест заявив, що не давав гарантій безпеки українських військовополонених

Теракт в Оленівці: Червоний Хрест заявив, що не давав гарантій безпеки  українських військовополонених

Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що не гарантував безпеку українських військовополонених, зокрема, тих, які загинули внаслідок вибуху в Оленівській колонії.

Про це йдеться в заяві організації, оприлюдненій на сайті МКЧХ.

У МКЧХ кажуть, що як нейтральний посередник сприяли безпечному виходу воїнів із заводу “Азовсталь” в координації зі сторонами конфлікту.

“Ми не гарантували безпеку військовополонених, які опинилися в руках ворога, тому що це не в наших силах. Ми заздалегідь роз’яснили це сторонам. Сторони конфлікту зобов’язані забезпечити захист військовополонених від актів насильства, залякування та суспільної уваги, а також від наслідків військових дій. Тільки сторони конфлікту можуть остаточно забезпечити безпеку військовополонених”, – сказано в заяві.

У МКЧХ зазначили, що у комітету все ще немає доступу до всіх військовополонених, в тому числі містяться в Оленівці.

Разом з тим там повідомили, що відвідали СІЗО в Оленівці один раз, в травні цього року, щоб доставити цистерни з водою.

“Але у нас не було доступу до утримуваних там військовополонених на індивідуальній основі – відповідно до методів роботи МКЧХ в місцях утримання під вартою”, – заявили в організації.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>