СБУ розкрила плани Росії щодо псевдореферендуму з приєднання окупованих регіонів України

Росія готує псевдореферендум з приєднання окупованих регіонів України

Про це повідомила Служба безпеки України

Співробітники української спецслужби з’ясували, що для проведення так званого «волевиявлення» з приєднання окупованих регіонів України ворог насамперед планує використати проросійську організацію «Донецька республіка».

Раніше це утворення, яке охоплює понад 1 000 «активістів» — агітаторів, блогерів та «дружинників», які співпрацюють з окупантами — , діяло лише на території терористичної організації «ДНР», але зараз його географію хочуть розширити. А відповідно і змінити назву. Найбільш імовірний варіант – «Большая Россия «.  Як зазначають в СБУ, учасники цього утворення, щодня проводять зустрічі з мешканцями  тимчасово окупованих територій, готуючи грунт для майбутнього псевдореферендуму.

«Кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси, щоб охопити своєю пропагандою понад 50 млн глядачів з росії та сходу України. Крім того, загарбники планують перекинути до регіону більше 1 тис. російських «експертів» і «добровольців «, — кажуть в СБУ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>