Росія посилює війська на Запоріжжі: ГУР не виключає можливості наступу на цьому напрямку

Росія посилює війська на Запоріжжі: ГУР не виключає можливості наступу на цьому напрямку

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр з посиланням на дані ГУР має думку, що росія після встановлення контролю над рештою не захопленої території Луганщини, може спробувати організувати наступ на Донеччину з Запорізької області.

Про це вона заявила на брифінгу Media Center Ukraine.

“Основні зусилля противника зосереджені на встановленні остаточного контролю над Луганською областю. Найскладніша ситуація на сьогодні склалась на Слов’янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. Ворог намагається вийти на рубежі Донецької області”, – розказала вона.

У Харківській області, на думку розвідки, російські війська триматимуть оборону, щоб не допустити виходу Сил оборони України на державний кордон і утримати лінію постачання Бєлгород – Куп’янськ – Ізюм.

Розвідка не виключає, що Росія спробує наступати на Запоріжжя або в сторону Великої Новоселівки й Покровська з метою оточення українських підрозділів.Підрозділи окупаційних військ на цьому напрямку посилюються щонайменше п’ятьма батальйонними тактичними групами.

На правому березі Дніпра в Херсонській області росіяни триматимуть оборону і проводитимуть диверсійні дії, вважає розвідка.

“З огляду на відсутність ознак щодо створення на території Придністровського регіону Молдови та Білорусі наступальних угрупувань та відсутності значної кількості російських військ, на теперішній час ГУР розглядає ймовірність проведення наступу противника як один з можливих сценаріїв, але оцінює цю ймовірність як низьку”, – заявила Маляр.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>