Мінреінтеграції розробляє маршрути для повернення додому українців, депортованих у РФ

Представники Мінреінтеграції прибули в Естонію

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробляє маршрути, як депортованим у РФ українцям буде зручніше повернутися додому

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Потреба посприяти поверненню до України громадян, незаконно депортованих до Росіі або таких, що виїжджають з тимчасово окупованих територій через Росію, привела 4 липня до Естонії  представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України — заступник міністра Олексія Бородая та директора Національного інформаційного бюро Олександра Смірнова.

Адже багато українців повертаються з Росії додому саме через країни Балтії, через Естонію зокрема. Відтак завдання Мінреінтеграції – створити їм для цього повернення відповідні умови (документи, транспорт, логістику).

Представники Мінреінтеграції відвідали прикордонний пункт пропуску в м. Нарва на кордоні між Естонією та Росією, особисто ознайомившись з умовами перетину російсько-естонського кордону. Також завданням посадовців є розробка транспортного маршруту від Нарви до західного кордону України, яким українці повертатимуться з РФ додому.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>