Білорусь може дати Росії свою зброю та техніку для бойових дій в Україні

Білорусь може надати Росії своє озброєння та військову техніку, які в подальшому ворог може перекинути на донецький або херсонський напрямок для посилення своїх угруповань.

Джерело: заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ»

Пряма мова: «За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводиться обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання.

Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил Білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора.

Дана техніка в подальшому може бути переміщена на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника».

Деталі: За словами Громова, також виявлено, що на території колишнього аеродрому «Зябровка» в Гомельскій області (в напрямку Чернігова) Білорусь активно будує військову інфраструктуру.

У Генштабі не виключають, що в подальшому режим Лукашенка може віддати її для розміщення чергової воєнної бази російського агресора.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>