У загарбників є частковий прогрес у просуванні до Слов’янська, проте вони терплять невдачі під час штурму Лисичанська, — ISW

Російські війська намагаються оточити Лисичанськ, проте роблять помилки і терплять невдачі при штурмі

Дані станом на 12 червня повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти продовжують наземні штурми в Сєверодонецьку та його околицях під прикриттям артилерійського вогню, але не встановили повний контроль над містом.

Також росіяни провели безуспішні штурмові операції у Врубівці та Миколаївці.

В ISW зазначили, що загарбники, ймовірно, розраховують, що зможуть прорватися або в районі Тошківки, або з Попасної на північ, а потім оточити Лисичанськ або атакувати його з західного берега Сіверського Дінця.

Проте чергова спроба російських військ атакувати Тошківку виявилася безуспішною.

Також загарбники зруйнували два мости через річку Сіверський Донець між Сєверодонецьком і Лисичанськом і ведуть масований обстріл третього.

«Російські війська, в принципі, повинні прагнути захопити мости, а не руйнувати їх, оскільки у них є проблеми з форсуванням річки Сіверський Донець. Можливо, вони сподіваються заблокувати українських захисників у Сєвєродонецьку, відрізавши їм шлях до відступу, але здається малоймовірним, що вигода від захоплення відносно невеликого числа військових ЗСУ вище витрат на створення переправи через річку», – наголошують в Інституті.

Аналітики повідомляють, що російські війська намагаються просуватися на південний схід від Ізюма в напрямку Слов’янська і досягли певного прогресу.

Так, ворог робив безуспішні спроби просування на Довгеньке, Долину і Мазанівку між Ізюмом і Слов’янськом.

Зазначається, що росіяни, ймовірно, намагалися відтіснити українські сили від ​​лінії фронту на північному сході Харківщини та 12 червня обстріляли українські позиції в Харкові та навколо нього.

Як пишуть аналітики ISW, на півдні Україні окупанти зосередилися на обороні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>