У МВС розповіли подробиці переговорів, які Росія вела із Заходом за спиною України

Макрон  Путін

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у telegram.

За його словами, минулого і позаминулого тижня російська дипломатія досягла успіхів.

«Їм вдалося серйозно похитнути Захід в питанні надання нам ракетного озброєння, а також внести розкол в питанні санкцій та підштовхування України до переговорів. Однак, всі ці кроки завершились повним провалом для Кремля. Ракети ми отримаємо, а декларація саміту ЄС наступного тижня буде досить жорсткою», — зазначив Андрусів.

За його інформацією, Росія пропонувала Заходу відмовитися від постачання до України ракет.

«Росіяни пропонували наступну модель: Захід не дає нам ракети, вони виходять на рубежі Луганської і Донецької областей, після того сідають за переговори, розблоковують порти для вивезення зерна і пропонують нові умови для енергоносіїв. Враховуючи деякий маленький успіх минулого тижня на фронті — ці заяви звучали дуже привабливо. Плюс заступник Лаврова сказав, що Росія вже готова розблокувати порти і зробити гуманітарні коридори для зерна», — розповів Андрусів.

Він наголосив, що пропозиції РФ були відкинуті, оскільки Володимиру Путіну більше ніхто не вірить.

«Вся російська дипломатія пішла слідом за кораблем по простій причині: Путіна вважають недоговороздатним. Фактично, напавши на Україну без жодної причини (навіть якийсь Гляйвіц — не придумали) Путін показав, що може перекреслити будь-які домовленості і договори. Тому, які б привабливі пропозиції не приносила його дипломатія, немає відповіді на питання: де гарантії, що Кремль щось виконає. На Заході добре розуміють, що домовленості з Путіним нічого не варті, поки він не програв. Тому ключове завдання — завдати йому військової поразки в Україні. І лише після цього можна буде обговорювати мирні формати», — констатував Андрусів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>