У Кремлі вперше визнали, що «спецоперація» в Україні затягується та готуються до тривалої війни, — ISW

Російські високопосадовці були вимушені визнати, що наступ на Донбасі рухається повільніше, ніж очікувалося, та створюють виправдання для тривалої війни в Україні

Про це повідомляє Інститут дослідження війни — ISW.

Американські аналітики звертають увагу, що кремлівські високопосадовці все більш відкрито визнають, що російський наступ в Україні рухається повільніше, ніж очікувалося, і шукають пояснень, щоб виправдати невдачі.

Зокрема, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російська «операція» в Україні просувається повільно, оскільки війська РФ хочуть надати цивільному населенню можливість евакуюватися.

Експерти ISW, у зв’язку з цим підкреслили, що росіяни впродовж усієї війни знищували цивільних та неодноразово зривали спроби України домовитися про гуманітарні коридори для евакуації.

«Заява Шойгу є його першим визнанням того, що російські війська відстають від графіка, і є першою офіційною заявою про темпи війни після того, як президент Білорусі Олександр Лукашенко 4 травня заявив, що «операція» затягується», — констатували в ISW.

Також аналітики зі США звертають увагу, що директор служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін заявив, що кінцевою метою російського наступу є «знищення нацизму на 100%, або він підніме голову за кілька років і в ще більш потворній формі».

У ISW дійшли висновку, що заяви Наришкіна та Шойгу вказують на те, що російські чиновники, ймовірно, створюють умови для тривалої війни в Україні, щоб виправдати більш повільне просування, ніж очікувалося спочатку.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>