Гелікоптери, танки і ракетні системи, «Гарпун», артилерія — нова зброя для України

Про це повідомляє CNN.

Данія погодилася надати Україні пускову установку «Гарпун» і ракети, щоб «допомогти Україні захистити своє узбережжя», — заявив міністр оборони США Ллойд Остін на завершення другої зустрічі Контактної групи України, яка відбулася віртуально.

Міністр оборони США також подякував Чехії яка погодилася надати Україні «значну підтримку», — ударні гелікоптери, танки і ракетні системи. Загалом, за словами Остіна, після зустрічі 20 країн «оголосили про нові пакети допомоги безпеці», у яких, серед іншого, — критично необхідні артилерійські боєприпаси, системи берегової оборони, танки та інша бронетехніка.

«Я скличу контактну групу на нашу третю зустріч 15 червня на полях саміту міністрів оборони НАТО в Брюсселі», – сказав Остін. Він особливо наголосив, що зустріч «не буде заходом НАТО», але «ми хочемо підтримувати темп цих зустрічей, і я хотів би використати свою подорож до Європи, щоб переконатися, що ми розвиваємо наш імпульс”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>