«Виробничий процес неможливий»: Артемсіль через війну зупинила роботу

Підприємство «Артемсіль», що на Донеччині, через обстріли зупинило роботу у квітні, через що Україна стикається з необхідністю імпортувати сіль

Про це розповів в.о. директора соледарського держпідприємства «Артемсіль» Віктор Юрін, повідомило «Вільне радіо».

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля», – сказав Юрін.

За його словами, підприємство, що розташоване на Донеччині, пережило влучання в рудники і склад. Воно зупинило роботу ще в квітні, коли готову продукцію стало неможливо вивезти з Соледару – автомобільним транспортом підприємство може відвантажувати тільки невелику частину поставок.

«Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП “Артемсіль” вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, ІТР (інженерно-технічних робітників,  —  ред.) немає на місці”, — пояснив в.о. директора.

Серед співробітників підприємства обійшлося без постраждалих, додав він.

Запаси готової продукції з Артемсолі вивезли у квітні та наповнили ним торгівельні мережі. На думку Юріна, українцям доведеться заміщувати вітчизняну сіль імпортною, доки тривають бойові дії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>