Ми розуміли, що триває підготовка до повномасштабної війни, однак обсягу ніхто не розумів до кінця, — Зеленський

До 24 лютого влада України розуміла, що РФ готується до повномасштабної війни, але такого обсягу й нахабності не очікувала

Про це він заявив у інтерв’ю каналам телемарафону.

За словами президента, ще до початку повномасштабної війни РФ здійснювала багато кібератак і тиснула на Україну.

«Ми розуміли, що відбувається підготовка та чи інша. Обсяг чи об’єм, чи нахабність того, результат чого ми побачили з вами, ніхто не розумів до кінця. Одна справа, коли ти розумієш, що з боку Білорусі на тебе підуть танки, Росія піде крізь Білорусь на тебе. Інша справа — коли конкретно з Білорусі летять ракети. Здається, що різниця невеличка, що попереджали, що з того боку може початися технікою наступ. Але різниця велика», — наголосив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що дуже відрізняються ситуації, коли Україна вимушена протистояти силам, які через Білорусь ідуть до країни, або воювати з двома країнами.

«Тому ніхто до кінця, що відбувається, не знав. Це все є неправда. Які б розвідки не говорили, деталей ніхто до кінця не знав. Усі готувалися до різних заходів. У нас була своя підготовка, у різних розвідок нашх партнерів була своя підготовка та свої попередження. Більше деталей, ніж знали ми, ні в кого не було».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>