Закатовано й убито до 50 людей, 120 викрадено: мешканців окупованої Херсонщини тероризують російські вербувальники з ФСБ і колишні «вагнерівці»

Армія РФ продовжує залякувати та шантажувати українців на тимчасово окупованих територіях. Зафіксовані випадки  у Бердянську, Херсоні та на Донеччині

Про це інформує в телеграмі головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Херсон відправили вербувальників, які працювали у ФСБ, приватній військовій компанії  «Ліга» (попередня назва «Вагнер») та офіцерів із так званого міністерства держбезпеки «ДНР». В окупованому місті вони знаходять людей, які погоджуються працювати у спецслужбах, а також проводять фільтрацію патріотів серед місцевих.

«За час перебування вказаної групи було закатовано та вбито до 50 осіб цивільного населення. Близько 120 жителів Херсона було викрадено. Наразі їхнє місцеперебування не відомо.

12 травня зазначена група прибула до місцевого СІЗО де проводила так звану «мобілізацію» серед утримуваних осіб. З приміщення було чутно стрілянину з автоматичної зброї», – йдеться в повідомленні.

На Донеччині в селі Безіменне рашисти пропонують місцевим фінансову компенсацію начебто за зруйноване житло, утім за таку послугу вимагають свідчити проти українських воїнів у Маріуполі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>