Це ляпас Україні: Посол у ФРН Мельник обурився через заборону влади Берліна на українську символіку 8-9 травня

Посол у Німеччині Андрій Мельник назвав заборону на використання прапорів та символіки України 8-9 травня у Берліні ляпасом українському народу

Про це повідомляє DW.

«Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння українських прапорів. Це ляпас Україні та ляпас українському народу. Це не лише свідчить про відсутність такту, а є катастрофічним політичним рішенням», – сказав Мельник.

Він наголосив, що на цьому тлі запевнення Німеччини у солідарності з Україною виглядають порожнім звуком.

«Можна зрозуміти зусилля поліції щодо безпеки. Але той факт, що нація-жертва та злочинці прирівнюються один до одного, просто обурливий», – наголосив Мельник та закликав владу Берліна негайно скасувати це рішення.

6 травня поліція Берліна направила організаторам заходів з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні документ, яким забороняється використання будь-якої символіки України та Росії 8-9 травня під час відвідування меморіалів та пам’ятників.

На ці дні у столиці Німеччини заплановано близько 50 різних акцій. У Берліні також буде заборонено будь-які дії, які можна інтерпретувати як підтримку російського вторгнення в Україну, а також символи цієї агресії — літери «Z», «V» і георгіївську стрічку.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>