Уряд Великої Британії спростив умови для навчання вимушено переселеним студентам з України

Про це пише Times Higher Education.

За даними видання, українські біженці, які навчаються в англійських університетах, отримають такий самий статус, як і вітчизняні студенти. Це означає, що з них не стягуватимуть більш як 9250 фунтів стерлінгів на рік. Зі студентів, які прибули до Великої Британії з інші країни, стягують міжнародні збори, які можуть бути набагато вищими.Також українці матимуть доступ до підтримки студентів, як-от позики.

«Доступ до підтримки студентів має вирішальне значення для надання можливості отримувати освіту, щоб покращити свої навички та підвищити здатність українців робити внесок у Великобританію або у відбудову своєї рідної країни», – говорить Донелан у листі.

За її словами, українським біженцям, які отримали право на перебування у Великій Британії за однією зі схем Міністерства внутрішніх справ, також не потрібно буде проходити спеціальний іспит (three-year residency test).

Раніше подібні заходи були оголошені в Шотландії, хоча через те, що шотландських студентів фінансують урядом Голірудгауз, українські біженці зможуть там навчатися безкоштовно. Уряд Вестмінстера також підтвердив, що англійські навчальні заклади зможуть отримати 4 мільйони фунтів стерлінгів у фінансуванні протягом 2022-23 років від Офісу у справах студентів для фінансової підтримки українських студентів, які навчаються в країні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>