Вступ Фінляндії та Швеції в НАТО пройде швидко, — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, якщо Фінляндія та Швеція вирішать подати заявку на вступ до НАТО, процес вступу буде «швидким» і будуть вжиті тимчасові заходи, поки вони не стануть офіційними членами альянсу
Про це повідомляє видання Еurope-cities.

«Ми ведемо діалог з Фінляндією та Швецією, і це їхнє рішення. Але якщо вони вирішать подати заявку, Фінляндію та Швецію тепло вітатимуть, і я очікую, що процес пройде швидко», – Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що кожна нація має право сама вирішувати своє майбутнє.

«Тож, коли Росія певним чином намагається загрожувати, налякати Фінляндію та Швецію, щоб вони самостійно не вирішували своє майбутнє, це лише показує, як Росія не поважає фундаментальне право кожної нації на вибір свого власного шляху», – додав Столтенберг.

Також генеральний секретар наголосив, що Фінляндія та Швеція вже дуже близькі до НАТО.

«Ми працюємо разом, разом тренуємось. І як тільки ми приймемо рішення запросити їх, це буде сильний політичний сигнал про те, що безпека Фінляндії та Швеції важлива для всіх союзників по НАТО», – додав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>