Шольц: Німеччина має бути готова до раптової зупинки поставок газу з РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив, що країна має бути готовою до того, що Росія припинить поставки газу подібно до того, як це сталося з Польщею та Болгарією.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Spiegel.

«Треба бути готовим до цього. А ми вже були готові перед початком війни і знаємо, що нам робити» — сказав Шольц.

За його словами, ніхто не може знати, що на думці у господаря Кремля Владіміра Путіна.

«Вони дуже ефективні», – сказав Шольц про санкції, введені ЄС, США та країнами G7. За його словами, Росія усвідомлює, що це завдає значної шкоди її власним можливостям розвитку і санкції будуть використані для припинення війни та виведення російських військ, «щоб Україна могла знову розвивати власний суверенітет».

Шольц припустив, що санкції Заходу не припиняться, якщо Росія запропонує припинення вогню на основі територіальних здобутків в Україні. Лише повне виведення кремлівських військ з України може зробити можливим припинення санкцій.

Як повідомлялося, з 24 лютого експорт викопного палива з Росії морем та трубопроводами оцінюється у 63 млрд євро, 71% цього обсягу (44 млрд) припадає на Євросоюз.

Найбільшими імпортерами російського викопного палива за останні два місяці стали: Німеччина (9,1 млрд євро), Італія (6,9 млрд євро), Китай (6,7 млрд євро), Нідерланди (5,9 млрд євро), Туреччина (4,1 млрд євро) та Франція (3,8 млрд євро).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>