Пентагон: настав час говорити про безпеку України поза війною

Очільник Пентагону США Ллойд Остін проведе низку зустрічей з учасниками Консультаційної групи з оборони України. Обговорення відбудуться 26 квітня на базі Рамштайн в Німеччині, повідомив речник Пентагону Джон Кірбі.

Остін обговорить з міжнародними партнерами «потреби України на найближчий час а також забезпечення поваги та розвитку суверенітету та безпеки України на довгострокову перспективу», наголосив посадовець.

Серед тем — хід воєнних дій і новий російський напад на сході України, розвиток військово-промислового комплексу а також більш довгостроковий погляд на розбудову оборони України.

«Ми вважаємо, що настав час говорити про безпеку України поза питаннями війни, яка йде зараз», — додав посадовець.

Напередодні президент США Джо Байден оголосив про нову допомогу обсягом 800 мільйонів доларів для України. Новий пакет оборонної допомоги включає необхідну важку артилерію, 144 тис. боєприпасів і безпілотники для українських сил на Донбасі. Пакет базується на приблизно 2,6 мільярда доларів військової допомоги, яку Байден раніше схвалив.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>