США надіслали Україні третину своїх «джавелінів»

Джавелін

Про це повідомляє CNN.

Згідно з доповіддю Марка Канціана, старшого радника Міжнародної програми безпеки в CSIS, поповнення запасів США новою зброєю триватиме роками.

«Сполучені Штати мають запаси для різноманітних можливих глобальних конфліктів, які можуть виникнути проти Північної Кореї, Ірану чи самої Росії. У якийсь момент ці запаси стануть настільки низькими, що військові планувальники зададуться питанням, чи можна здійснити військові плани. Сполучені Штати, ймовірно, наближаються до цього моменту»,  відзначив він.

За оцінками Марка Канціана у запасах може залишитися від 20 000 до 25 000 джавелінів, а 7 000 систем, надісланих в Україну, «представляють приблизно одну третину загального запасу США».

«На заміну поставлених на даний момент ракет знадобиться близько трьох-чотирьох років»,  сказав Канціан.

Довідково. FGM-148 «Джавелін» (англ. FGM-148 Javelin — «дротик») — переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Ракета має теплову голівку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі. Оператор також може вибрати один з двох режимів атаки ракети: атака згори, для ураження бронетехніки у менш захищений верх, або атака по прямій. «Джавелін» призначений для враження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>