Російські окупанти планують залучити до війни проти України дітей з «Юнармії»

Людмила Денісова

Про це йдеться в повідомленні уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Російська влада залучатиме дітей як гарматне м’ясо до скоєння воєнних злочинів.  Окупанти розширюють мережу «Юнармії» на території тимчасово окупованого Кримського півострова. З початку року до лав руху вступили 16,5 тисячі дітей.

«Загалом же склад юнармійського руху лише на півдні країни та в тимчасово окупованому Криму — 194 тисячі юнаків та дівчат, що перевищує кількість збройних сил РФ, задіяних у війні з Україною. У планах рашистів проведення Армійських міжнародних ігор 2022 року, де будуть готувати молодь до справжньої війни», – зазначає Денісова.

Пропагуючи вступ до армії серед цивільного населення тимчасово окупованих територій України, Російська Федерація порушує закони Женевської конвенції щодо захисту цивільного населення під час війни й права дітей щодо залучення їх до збройних конфліктів.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини РФ в Україні», – додала вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>