Путін розпочав проти Заходу Четверту світову війну. Україна стає лідером вільного світу, — Піонтковський

Політолог, публіцист Андрій Піонтковський вважає, що президент країни-агресорки Росії Путін уже розпочав проти Заходу Четверту світову війну, а Україна стає колективним лідером вільного світу, адже 12 років США таким лідером не були

Публіцист розповів про це в етері Еспресо.TV.

«Треба бути «вдячними» західним лідерам за те, що під велетенським тиском і власного суспільства, і експертів як з України, так із Росії, вони зрозуміли, що це за війна. Що ця війна оголошена їм — Заходу. Україна зараз життями своїх воїнів героїчно захищає не лише свою незалежність, а й вільний світ, Захід, його цінності», — зазначив Піонтковський.

Політолог додав, що ми звикли до виразу «лідер вільного світу» і вважаємо цим лідером людину, яка сидить у кріслі в Овальному кабінеті Білого дому в США.

«Це крісло у Білому домі мінімум 12 років порожнє. Не Барак Обама, ні тим більше Дональд Трамп, і, на жаль, повністю не Джо Байден — не були лідерами вільного світу. Зараз колективним лідером вільного світу стає Україна. Ось це Захід починає розуміти. Як вони можуть розмірковувати про майбутнє світу, якщо вони досі у полоні путінського шантажу?», — зауважив Андрій Піонтковський.

Публіцист навів у приклад пресконференцію Йенса Столтенберга на Саміті НАТО, який 10 хвилин нервово смикався з боку в бік і повторював, як заклинання, одну й ту ж фразу: «Наше найголовніше завдання — не допустити ескалації конфлікту. У жодному разі не вступати у пряме воєнне зіткнення з Росією, щоб не спровокувати Третю світову війну».

«Західні лідери не розуміють, що в разі поразки України, наступного дня Путін підійде до кордонів з Балтійськими країнами і повторить свою фразу «Збирайте свої пожитки й забирайтеся звідси геть». Уже ця війна їм оголошена. Проте не Третя, а Четверта світова війна. Адже Третьою була холодна війна, яку Радянський Союз програв. І Путін, як Гітлер, який почав II світову, аби взяти реванш за Першу, Путін почав Четверту світову війну, щоб узяти реванш за поразку в Третій», — наголосив Піонтковський.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>