В ООН заявили про відсутність доказів наявності «біолабораторій США в Україні»

В Організації Об’єднаних Націй у п’ятницю заявили, що не мають доказів, що Україна має програму біологічної зброї, тоді як Вашингтон і його союзники звинуватили Росію в поширенні недоведених заяв як можливої ​​прелюдії до проведення власних біологічних або хімічних атак.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Reuters.

Росія скликала засідання Ради Безпеки ООН із 15 членів, щоб заявити через свого посланника Василія Небензі, не надавши доказів, що Україна керувала лабораторіями біологічної зброї за підтримки Міністерства оборони США.

Країни-члени назвали цю заяву «брехнею» та «повною нісенітницею» і використали цю сесію, щоб звинуватити Росію у навмисних цілях і вбивствах сотень мирних жителів України.

Ідзумі Накаміцу, Верховний представник ООН з питань роззброєння, сказав Раді, що ООН «не знає» про будь-яку програму біологічної зброї в Україні, яка приєдналася до міжнародної заборони такої зброї, як і Росія та Сполучені Штати разом із 180 іншими країни.

Згідно з угодою 2005 року, Пентагон допоміг кільком українським лабораторіям охорони здоров’я покращити безпеку небезпечних патогенів і технологій, які використовуються для досліджень. Ці зусилля підтримали інші країни та Всесвітня організація охорони здоров’я.

ВООЗ повідомила Reuters у четвер, що рекомендувала Україні знищити патогенні мікроорганізми високої небезпеки, що містяться в її лабораторіях охорони здоров’я, щоб запобігти «будь-яким потенційним витокам», які можуть поширювати захворювання серед населення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>