Рішення Росії визнати «Л/ДНР» суперечить Статуту ООН, — Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що рішення Російської Федерації визнати незалежність «Л/ДНР» суперечить принципам і Статутові організації

Про це йшлося на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому ситуації в Україні.

У свою чергу, заступниця генсека з політичних питань Розмарі Дікарло сказала: «Ми висловлюємо великий жаль з приводку цього рішення, яке ризикує мати регіональні та міжнародні наслідки. Також шкодуємо у зв’язку з рішенням Росії спрямувати на схід України військовослужбовців, котрі як, стверджується, виконуватимуть там миротворчу місію».

В ООН висловили стривоженість через обстріли вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Дікарло зауважила, що моніторингова місія ОБСЄ з 18 до 20 лютого зафіксувала 3231 порушення режиму припинення вогню.

«Ми закликаємо всі сторони спрямувати зусилля на припинення бойових дій і уникати заяв і дій, які можуть погіршити ситуацію», — повідомила вона.

Дікарло зауважили, що ООН заявляє про прихильність суверенітету і територіальній цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

«Ризик глобального конфлікту реальний, і будь-що необхідно йому запобігти. Генсек готовий працювати над урегулюванням цієї кризи», — додала вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>