Росія припиняє поставки вугілля в Україну

Російська Федерація з 1 листопада припиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Йдеться про вугілля марки А та П.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у своєму телеграм-каналі. Він зуаважив, що такі дії РФ схожі на ту “енергетичну війну”, що відбувалася восени 2014 року.

“З 1 листопада Російська Федерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ)”, – написав Герус.

Посилаючись на інформацію учасників ринку, Герус зазначив, що заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики.

Між тим, в Україні наразі майже у четверо менше запасів вугілля, аніж має бути за графіком Міністерства енергетики. У Міненерго недостатні показники запасів вугілля визнають, про те стверджують, що на роботу енергетичної системи це не впливає.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>