Кличко: 35 гривень за куб газу для Києва, це катастрофа

Віталій Кличко

Про це повідомила пресслжуба Київської міської державної адміністрації.

За його словами, Київ, як і інші міста, технічно готовий розпочати опалювальний сезон, однак, є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної. Одним з таких викликів мер назвав високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи з відсутністю законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній.

Кличко зазначив, що він звернувся до прем’єр-міністра з цим питанням, відповіді на які він повинен дати під час години уряду у Верховній Раді.

«Уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн/куб.м замість ринкових 35 гривень», — цитує пресслужба слова Кличка.

Разом із тим, за його словами, НАК «Нафтогаз» має вилучити дискримінаційні норми з договорів на постачання газу. Місцевим бюджетам має бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє, зокрема, у вигляді збільшення на 5% зарахування податку на доходи фізичних осіб — щоб зберегти тарифи на тепло та гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>