Український суд дійшов висновку, що у написі «Зеля х*йло» відсутній склад правопорушення

Новозаводський районний суд Чернігова закрив справу проти керівника обласного осередку “Нацкорпусу“ Олександра Тарнавського, якого судили за графіті з написами “Зеля х*йло”.

Про це пишуть «Букви».

Про це він повідомив в своєму Instagram-акаунті.

“Вітаю чернігівську поліцію з успішною операцією по запуску всеукраїнського флешмобу “Зеля х*йло”. Більше сотні написів на стінах Чернігова були оперативно замальовані комунальниками. Мало хто встиг помітити народну творчість, тому поліція вирішила надати трохи розголосу і відкрили на мене справу. Спочатку кримінальну по 296 (хуліганство, – ред.), потім адміністративну по 173 (дрібне хуліганство, – ред.)”, – йдеться в повідомленні.

Тарнавський зазначив, що 16 вересня він виграв суд по адміністративній справі. Справу закрили у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Раніше так само не знайшли складу злочину по 296 статті кримінального кодексу.

“Поліцейський, що склав на мене протокол, дав покази в суді. Під присягою він засвідчив, що підставою відкриття справи було розпорядження керівництва. Ну що ж – тепер буду притягати до відповідальності всіх причетних.

Окремо відзначу пресслужбу чернігівської поліції. Вже через півгодини після мого “затримання” в центрі міста, вони виклали пафосне відео з заголовком “Поліцейські Чернігова притягнули до відповідальності чоловіка за хуліганські дії”. Притягнули? Ну що ж, удару по моїй репутації вони завдали. Тепер побачимо як самі тримають удар”, – додав він.

  • Нагадаємо, у серпні в Чернігові з’явилися численні графіті з написами “Зеля х*йло” та “Свободу Сергію Величка”.
  • Їх оперативно замалювали місцеві комунальники.
  • У вересні стало відомо, що через ці графіті Тарнавського звинуватили у хуліганстві через напис на паркані.

http://ru-mir.net/2021/08/09/favorit-sport-kak-rabotaet-sayt-i-osobennosti-stavok/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>