Суд США заарештував активи Коломойського у міжнародній юрисдикції по справі Привата

Суд США заборонив Коломойському продавати активи

23 серпня в Канцлерському суді штату Делавер відхилили клопотання про припинення розгляду справи за позовом АТ КБ “ПриватБанк” проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова й інших осіб.

Про це повідомили в пресцентрі банку.

У справі № 2019-0377-JRS ідеться, зокрема, про завдані збитки до націоналізації “ПриватБанку” в грудні 2016 року.

“Також суд задовольнив клопотання “ПриватБанку” й виніс наказ про збереження активів (status quo order), яким наклав заборону на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США”, — додали в пресцентрі.

Як зазначають у Суді, наказ є “гарантією надання позивачу належного виконання вимог на суму понад 600 мільйонів доларів США, відшкодування яких він вимагає в межах цього провадження”.Крім того, допоки тривають пов’язані судові процеси в Україні, буде зупинено провадження в окремій частині.

“ПриватБанк” вітає рішення суду, яким клопотання про припинення розгляду справи на підставі forum non conveniens було відхилено повністю і очікує на встановлення швидкого графіка подальшого розгляду справи”, — зауважили в пресцентрі.

Натепер продовжують розглядати справу, зокрема низку проміжних процесуальних питань. Це наблизить судове засідання по суті.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>