Найвідоміший білоруський філософ перебуває у СІЗО

У ніч з 14 на 15 серпня 2021 року мінська газета Наша ніва повідомила, що його не відпустили з-під варти, а натомість перевели до слідчого ізолятора №1 на вулиці Володарського, 2, передає Еспресо.TV.

«14 серпня закінчилося 10 днів з часу його затримання. Володимир проходить підозрюваним за ст. 342 КК (організація або участь у діях, що грубо порушують громадський порядок)», — пояснює видання.

Його дружина, Світлана Мацкевич, встигла виїхати з Білорусі до Варшави.

В інтерв’ю колишній мінській, а тепер вже теж вимушено еміграційній радіостанції Euroradio, Світлана наголосила, що Володимир принципово відмовився лишати країну й фактично «сам себе посадив до в’язниці», сподіваючись в такий спосіб ще більше привернути увагу білорусів до своїх ідей.

Мацкевич десятками років послідовно пояснював якою має бути білоруська держава і політика. Його внесок у розвиток громадянської освіти (й освіти загалом) та громадського суспільства Білорусі вважається визначальним.

При цьому він достатньою жорстко критикував і владу, і опозицію.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>