«Слуги народу» очолили рейтинг авторів корупційних законопроєктів

Народні депутати від «Слуги народу» зайняли перші 14 місць у рейтингу за кількістю поданих законопроєктів, які містять корупціогенні фактори. На 15-й позиції знаходиться прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Рейтинг склав Інститут законодавчих ідей.

Перші місця зайняли депутати від правлячої партії Гетманцев (очільник рейтингу з 30 корупційними законопроєктами), Мотовиловець, Наталуха, Бакумов, Клочко, Медяник, Корнієнко, Жмеринецький, Ковальчук, Третякова, Арахамія, Любота, Підласа, Безугла.

Рейтинг
Рейтингвідкриті джерела

Після них йде голова уряду Шмигаль, представники «Голосу» Рущишин та Железняк. У третьому десятку також є представники фракцій «За майбутнє», «Довіра» та «ОПЗЖ».

Рейтинг охоплює період за 2 роки діяльності Верховної Ради України (вересень 2019 року – червень 2021 року). Він сформований на основі незалежної громадської антикорупційної експертизи законопроєктів, що увійшли до порядку денного Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>