Ніхто не завадить флоту Британії проходити біля берегів Криму: заява міністра оборони країни

Ніхто не завадить флоту Британії проходити біля берегів Криму: заява міністра оборони країни

Велика Британія заявила, що їй ніхто “не буде заважати” плавати у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.

Про це заявив міністр оборони Бен Воллес у коментарі The Times.

Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході.

Бен ВоллесМіністр оборони Великої Британії

В офісі прем’єр- міністра Великої Британії заявили, що есмінець рухався “найбільш прямим і міжнародно визнаним шляхом” між Україною та Грузією. Британія не визнає російського суверенітету над Кримом, який, згідно з міжнародним правом, належить Україні.

Міністр охорони навколишнього середовища Джордж Юстіс зазначив, що британські військові кораблі будуть готові знову плисти водами навколо Криму: “Ми ніколи не приймали анексію Криму, це були українські територіальні води”

Голова комітету парламенту з питань оборони Тобіас Елвуд сказав, що для Британії дуже важливо захищати міжнародні води, але додав, що “ми повинні визнати, що це небезпечна гра”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>