Єгипет дозволив вакцинованим туристам в’їзд без тестів: названі умови

Єгипет дозволив в’їзд до країни повністю вакцинованим проти COVID-19 туристам без ПЛР-тестів за умови надання на кордоні сертифіката про проходження вакцинації.

Про це повідомила напередодні газета Al Ahram з посиланням на міністерство охорони здоров’я і народонаселення Єгипту.

Зазначається, що вакцина може бути схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Управлінням з лікарських засобів Єгипту.

Водночас в’їзд дозволено через 14 днів після отримання другої дози двокомпонентної вакцини: “Супутник “, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac. Або через 14 днів після отримання першої дози однокомпонентної вакцини Johnson&Johnson. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу, жодні виправлення, помилки або дописки не допускаються.

При цьому обумовлюється, що це стосується країн, “не охоплених мутованими штамами коронавірусу”. Якщо пасажир прибуває з однієї з країн, де зафіксовані мутації (сюди належать Індія, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М’янма, Непал, В’єтнам, Шрі-Ланка, Бразилія і деякі інші країни Латинської Америки), то навіть за наявності сертифікату про вакцинацію той, хто прибуває, зобов’язаний зробити в аеропорту молекулярний експрес-тест на коронавірус.

Якщо цей тест виявиться позитивним, то іноземний громадянин зобов’язаний зробити ще ПЛР-тест. Якщо і цей тест буде позитивним, то вступає в дію протокол, відповідно до якого зараженого поміщають в ковідний госпіталь.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>