Зеленський поскаржився на несправедливі вимоги МВФ до України

Зеленський поскаржився на несправедливі вимоги МВФ до України

Фото: Reuters

Міжнародному валютному фонду варто переглянути стратегію співпраці з Україною, яка  восьмий рік перебуває в стані війни.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у спільному інтерв’ю для видань Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, повідомляє пресслужба глави держави.

Під час спілкування з журналістами президент зауважив, що МВФ несправедливо висуває до України  такі ж вимоги, як до інших держав, адже Київ восьмий рік перебуває у стані війни, тому країна змушена по-іншому обирати пріоритетні сфери для проведення реформ.

“Я вважаю, не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною з іншими країнами. Нашу країну просто не можна ставити в один ряд з іншими. Тому що у нас є ускладненість, тому що йде війна. Тому що витрачаються гроші не на пріоритети з точки зору економіки, а з точки зору безпеки. Спочатку військові, спочатку медицина, потім усе інше”, – заявив Зеленський.

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що продовження співпраці України з МВФ важливе для економічної стабільності та інвестиційного клімату, адже до програми МВФ прив’язані інші програми фінансової підтримки.

“Тому ми обов’язково зробимо все, що пообіцяли”, – резюмував глава держави.

Зеленський поскаржився на несправедливі вимоги МВФ до України

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>