Викорінити корупцію: Байден назвав умову вступу України до НАТО

Про це Байден сказав у Брюсселі на пресконференції після саміту Північноатлантичного альянсу, передає «Радіо Свобода».

«Це залежить від того, чи вони (українці — ред.) виконають критерії. Факт той, що вони все ще мають викорінити корупцію. Факт той, що вони мають виконати інші критерії для того, щоб отримати ПДЧ. І цьому не можна навчити. І це ще треба побачити. А тим часом ми будемо робити все можливе, щоб надати Україні можливість бути в змозі продовжувати протистояти російській фізичній агресії», — сказав Байден.

При цьому президент США заперечив, що окупація Росією частин території України може завадити вступу до НАТО.

Байден також наголосив, що Україна має переконати членів Альянсу проголосувати за її приєднання.

«Не тільки від мене буде залежати, чи зможемо ми дійти висновку, що Україна може вступити у НАТО — це буде залежати від Альянсу, від того, як у ньому проголосують. Але я знаю одне: вони (українці — ред.) мають переконати в цьому, і це не легко», — додав Байден.

Президент США нагадав, як переконував Верховну Раду у необхідності демократичних реформ і викорення корупції.

«Я виступав із промовою багато років тому в Верховній Раді і сказав, що Україна має можливість зробити те, чого ще ніколи не ставалося в історії України, а саме — створити державу з демократично обраною владою, не корумповану й керовану олігархами. І я звернув їхню увагу, коли виступав із цією промовою, що вони ввійдуть в історію як батьки-засновники України, якщо вони це зроблять. І їм іще багато треба зробити», — сказав Байден.

Президент США зазначив, що під час саміту НАТО союзники «підтвердили постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>