Італія офіційно підтримала вступ України до Європейського Союзу

Італія офіційно підтримала вступ України до Європейського Союзу

Італія підтримує вступ України в Європейський Союз. Про це заявив голова МЗС Італії Луїджі Ді Майо на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

За його словами, зміцнення відносин між Україною та Брюсселем є важливим для обох сторін.

“Тому ми пишаємося тим, що підтримали асоціацію про вільну торгівлю між Україною та ЄС, а також надання ліберального візового режиму. Ми задоволені тими результатами, які забезпечили ці домовленості. Хочу чітко наголосити на тому, що Італія визнає європейські прагнення України й буде всебічно підтримувати її на цьому шляху”, – сказав глава МЗС Італії.

Нагадаємо, п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко закликає прийняти заявку України на членство в НАТО та ввести миротворців ООН на Донбас.

Раніше повідомлялось, що влітку президент Сполучених Штатів Джо Байден візьму участь у саміті G7 та прибуде до Брюсселя на саміт НАТО, який запланований на 14 червня.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>