Держдеп США та G7 відреагували на звільнення Коболєва з «Нафтогазу»

Повага до корпоративного управління є ключовим фактором для підтримки довіри до прихильності України до реформ, заявив речник Держдепу

Про це на своїй сторінці у Twitter написав речник Держдепу США Нед Прайс, коментуючи рішення уряду про звільнення Андрія Коболева з посади голови правління НАК «Нафтогаз».

«Повага до корпоративного управління, прозорості та доброчесності при призначенні персоналу енергетичного сектору — будь-то урядові чи державні підприємства — є ключовим фактором для підтримки довіри до прихильності України до реформ», — відзначив Прайс.

У свою чергу, посли Групи семи вказали на недопустимість політичного втручання в управління державними підприємствами.

«Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов’язань», — йдеться в повідомленні послів G7 у Twitter.

  • Нагадаємо, Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболева з посади голови правління НАК «Нафтогаз України». Він очолював держкомпанію протягом семи років — з березня 2014 року.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>