Папа Франциск попередив про загрозу спроб організованих злочинців нажитись на пандемії COVID-19

Папа Франциск виступив проти організованої злочинності у неділю, попереджаючи, що «мафія» у всьому світі бере участь у зусиллях, щоб нажитися на продовженні пандемії COVID-19.

Як повідомило агентство Reuters, ці заяви прозвучали під час звернення з нагоди італійського Дня пам’яті жертв організованої злочинності.

«Мафія існує в різних частинах світу, і, скориставшись пандемією, вона збагачується за допомогою корупції», — сказав він, повідомляє Reuters.

«Сьогодні давайте згадаємо всіх жертв і відновимо нашу відданість боротьбі з мафію», — додав Папа.

Франциск зайняв жорстку позицію проти організованої злочинності і минулого року підтримав зусилля Ватикану, спрямовані на відокремлення християнських символів від організованих злочинних груп.

У грудні співробітники Інтерполу попередили, що члени організованих злочинних груп можуть намагатися викрасти партії вакцин проти COVID-19 або спробувати продати шахрайські вакцини на чорному ринку.

«Злочинні мережі також будуть націлені на нічого не підозрюючих представників громадськості за допомогою підроблених веб-сайтів та шахрайських методів лікування, що може становити значний ризик для їх здоров’я та навіть життя», — сказав у грудні Генеральний секретар агентства. «Це дуже важливо, щоб правоохоронці були максимально підготовлені до хвилі всіх видів злочинної діяльності, пов’язаної з вакциною COVID-19″, — заявили в Інтерполі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>